Reuzevlieger bouwen | Leuk bedrijfsuitje op het strand in Scheveningen.
  • Reuzevlieger bouwen in Scheveningen voor een bedrijfsuitje van De Haagse Hogeschool.

Reuzevlieger bouwen in Scheveningen

Reuzevlieger bouwen in Scheveningen voor een bedrijfsuitje van De Haagse Hogeschool.Reuzevlieger bouwen met een team leraren van de Haagse Hogeschool. Voor dit teamuitje hadden we gekozen voor strandpaviljoen Boomerang in Scheveningen. Hier hebben ze een mooi terras én een mooie binnenruimte voor onze vliegerworkshops. Ruim van te voren hadden wij al alles klaar gelegd en nu was het wachten op de leraren zelf. Het was begin april en het weer was ronduit goed te noemen. Een klein beetje wind, een mooie blauwe lucht met hier en daar een wolkje en op het terras was het uit de wind nog een lekkere temperatuur ook.

Reuzevlieger bouwen in Scheveningen voor een bedrijfsuitje van De Haagse Hogeschool.Al gauw kwam het team leraren aanlopen. Nadat iedereen lekker aan de koffie zat namen wij het woord en gaven een korte briefing over het programma. Wij hebben de groep in 4 teams verdeeld en ieder team ging een eigen reuzevlieger bouwen. Dat is ie alleen maar als de vlieger aan een bepaalde maatvoering voldoet en daar werd natuurlijk goed op gecontroleerd! Ieder team koos een compleet andere vlieger om te bouwen en dat was erg leuk. Hierdoor was er veel variatie en ook de deelnemers probeerden hier en daar op ludieke wijze de andere teams onzeker te maken over hun keuzes. Gelukkig hielden ze allemaal voet bij stuk. Na ongeveer 2,5 uur bouwen in het voorjaarszonnetje onder het genot van een lekker koud biertje waren de vliegers klaar. Wij hebben de teams uiteraard geholpen om de vliegers af te tomen (de touwtjes er aan te bevestigen) en daarna konden we naar het strand. De spanning steeg en de 4 teams gingen vol enthousiasme het strand op.

Zal onze Reuzevlieger het wel doen….??

Zou het werken? Zal onze vlieger beter vliegen dan die van de rest? Gaat er überhaupt wel een vlieger omhoog vandaag? Dat zijn zo’n beetje de standaard vragen die bij iedereen door het hoofd gaan als ze het strand oplopen. Dan volgt een laatste uitleg over hoe je een reuzevlieger op moet laten en toen ging het los. Zodra de eerste vlieger de lucht in gaat is het hek van de dam! Onder luid gejoel en applaus zie je een paar volwassen mensen als kleine kinderen over het strand rennen. Al gauw staan er 4 enorme vliegers in de lucht boven het Scheveningse strand. Zelfs enkele voorbijgangers vergeten spontaan verder te lopen, gevangen door het mooie schouwspel wat zich voor hun neus afspeelt.

Na ongeveer een half uur vliegeren hebben we de vliegers omlaag gehaald en opgeruimd. Na een laatste drankje hebben we afscheid genomen van de groep die nog gezellig napratend over het strand richting Scheveningen liepen om aldaar een hapje te gaan eten in een restaurant. Nadat wij ook alles op hadden geruimd konden ook wij weer huiswaarts keren. Het was weer een TOP dag in Scheveningen!!

Bekijk hieronder de foto’s van dit leuke bedrijfsuitje in Scheveningen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ja ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen!
* indicates required field