Megavlieger bouwen in Castricum | Mooie teambuilding workshop aan zee.
  • Workshop Megavlieger bouwen in Castricum.

Teambuilding met een workshop Megavlieger bouwen

Onlangs hebben we een mooie opdracht uitgevoerd in Castricum. We waren gevraagd om te kijken of wij een workshop konden faciliteren waarbij teambuilding en het afstemmen van normen en waarden op een luchtige manier samen konden gaan.  Dit hebben we gedaan door een gezamenlijke Megavlieger te bouwen.

Situatie:
3 op zichzelf staande organisaties gaan op in één nieuwe organisatie. Het betrof hier een Kinderdagopvang, een BSO en een basisschool die op zouden gaan in één integraal kindcentrum. Dit is uiteraard een ingewikkeld proces wat al een tijdje liep. De medewerkers hadden in een eerder stadium al kennis gemaakt met elkaar en er waren al wat gezamenlijke momenten geweest. Nu was het tijd om ook wat dieper te gaan om zodoende ook onderliggende normen en waarden voor de toekomst met elkaar af te stemmen.

Workshop Megavlieger bouwen:
Wij zijn na de lunch met de groep aan de slag gegaan door in kleine groepjes telkens één bouwsteen van het eindresultaat te bouwen. Dit was steeds een op zichzelf staande 3-dimensionale vlieger. Hierop moesten de deelnemers dan op hoofdpunten aangeven wat zij belangrijk vonden voor de nieuwe organisatie. Alle leden van de betreffende groep moesten het hier dan ook over eens zijn voordat dit op de vlieger mocht worden geschreven. Op deze manier ontstonden er meerdere vliegers waarbij door goed overleg steeds meer duidelijkheid kwam over de manier waarop men met elkaar wilde gaan samenwerken én welke normen en waarden daarbij belangrijk waren.

Resultaat:
Het resultaat was een energieke en verrassende middag voor iedereen. Aan het einde van de workshop werden alle losse vliegers aan elkaar vastgemaakt zodat er één hele grote mooie en kleurige Megavlieger ontstond. Wij vonden het erg leuk om te zien dat op dat moment ook iedereen op alle vliegers ging kijken wat daar op geschreven stond. Dit bracht meteen een ontspannen gesprek op gang tussen alle deelnemers wat wel degelijk over de kern van de nieuwe organisatie ging. Nadat alles goed aan elkaar was vast gemaakt en de touwtjes ook waren bevestigd kon de Megavlieger naar buiten gebracht worden. Hier hebben we eerst een teamfoto gemaakt rondom de teamvlieger. Toen kwam natuurlijk het moment van de waarheid….”doet ie het, of doet ie het niet….?”

Het aftellen begon en enkele tellen later steeg de vlieger onder luid applaus en gejuich naar een mooie hoogte. Diegenen die dat wilden hebben allemaal de vlieger een keertje vastgehouden en waren zelfs verbaasd over de trekkracht van de vlieger. Er waren zelfs mensen bij nog nooit (!) in hun hele leven een vlieger vast hadden gehad en zij vonden het fantastisch!

Op deze manier kun je heel mooi een workshop Megavlieger bouwen inzetten voor een teambuilding met wat meer diepgang. Naderhand kwamen er mooie gesprekken op gang en de vlieger is uiteindelijk meegenomen om een mooi plekje te krijgen binnen één van de gebouwen als blijvende herinnering.

Wilt u zelf ook een leuke teambuilding workshop organiseren? Vul dan gerust even het formulier aan de rechterkant in en wij denken graag met u mee! >>>

Bekijk hieronder de foto’s van de workshop Megavlieger bouwen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ja ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen!
* indicates required field