Insights Discovery tijdens een teamopdracht:

Voor een teambuilding dag voor een van onze klanten werdt ons het volgende voorgelegd.
In de organisatie heeft iedere werknemer al zijn of haar eigen Insights Discovery ® Profiel en iedereen heeft de workshop gehad over persoonlijke effectiviteit. Dit is echter al ongeveer 1 jaar geleden! Kunnen jullie een activiteit verzinnen waarbij de kennis over het Insights Discovery ® systeem weer aangescherpt wordt en waarbij we als organisatie inzichtelijk krijgen waar we nu eigenlijk precies staan met onze valkuilen.
Thema’s die hierbij stonden waren:

  • Samenwerken
  • Team spirit
  • Effectief communiceren
  • FUN!

Insights Discovery Teamwiel.Hierop hebben we in overleg met de klant een workshop samengesteld waarbij het hele team gezamenlijk aan een teamopdracht moest werken. Deze opdracht moest ook in maximaal 2 uur  af zijn én het eindproduct moest functioneel zijn!

Tijdens de introductie van de workshop werden de deelnemers weer op scherp gezet betreffende de 4 kleuren van het Insights Discovery ® systeem. Iedere deelnemer kreeg een batch opgespeld in zijn of haar primaire Insights kleur. Op die manier kon men direct zien wie welke gedragsvoorkeuren had zodat men daarmee rekening konden houden in het proces. Verspreid door de ruimte waren diverse reminders aan de 4 Insights kleuren aangebracht en ook het teamwiel hing op een centrale plek in de ruimte.

Reminder aan de gedragsvoorkeuren.Daarna werdt de teamopdracht bekend gemaakt. Zij moesten met zijn allen 8 identieke grote vliegers gaan bouwen die later samengevoegd zouden worden tot één hele grote Megavlieger. Hoe zij dit gingen doen mochten ze helemaal zélf bepalen! De opdracht die daar parallel aan liep was om zo goed mogelijk rekening te houden met elkaars sterke en zwakke punten en ook om te kijken of ze niet in hun natuurlijke valkuilen zouden stappen. Dit klinkt uiteraard heel eenvoudig maar om het geheel wat concreter te maken was er een harde deadline betreffende de tijd! De hele opdracht moest klaar zijn binnen 2,5 uur inclusief het vliegeren zelf!
Hierdoor ontstond er meteen al een behoorlijke tijdsdruk waardoor deelnemers vaak snel vervallen in hun natuurlijke gedrag én hun valkuilen. We hadden dus aan de groep meegegeven om hier allert op te zijn.

Teambuilding workshop op basis van Insights Discovery en het bouwen van een grote teamvlieger.Schitterend om te zien hoe de groep patronen probeerde te doorbreken én om ook de doelstellingen te halen binnen de gestelde tijd.
Uiteindelijk heeft dit team een hele mooie Megavlieger weten te bouwen die ook daadwerkelijk goed vloog!
Tijdens een korte evaluatie werden nogmaals enkele punten uitgelicht soms tot grote hilariteit van de groep.

Kort samengevat:
Lekkere dynamische groep die in zeer korte tijd een mooie teamprestatie wisten neer te zetten!
Job well done mensen!

Kijk hieronder voor enkele foto’s van deze teambuilding workshop:

 

DKV teambuilding workshop Megavlieger bouwen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *