Teambuilding

Wat is teambuilding nu eigenlijk precies?

Om daar iets dieper op in te gaan definiëren we eerst het woordje “Team”.
Een team is een groep mensen die werken aan een gezamenlijk en gemeenschappelijk doel. Hierbij zijn ze voor het resultaat daarvan van elkaar afhankelijk.

Vooral dat laatste deel is zeer belangrijk om in gedachten te houden. Als je namelijk voor een goed resultaat van ELKAAR afhankelijk bent is het erg belangrijk dat je binnen dat team volgens bepaalde normen en waarden met elkaar omgaat. Dit houd ook in dat je elkaar helpt als je ziet dat een collega het even niet meer weet. Hoe beter jullie als team in staat zijn om elkaar aan te vullen en te versterken des te beter zal het teamresultaat uiteindelijk zijn!

TEAM: Een team is een groep mensen die werken aan een gezamenlijk gemeenschappelijk doel, waarbij ze voor het resultaat van elkaar afhankelijk zijn.

Wij hebben diverse workshops die op het Teambuilding proces zijn geschreven.
Afhankelijk van de situatie van uw organisatie en uw teamsamenstelling maken we daarin samen met u een keuze over wat het beste bij uw situatie past. Deze workshops hebben verschillende variabelen die we aan kunnen passen zodat we zoveel mogelijk raakvlakken hebben met uw specifieke situatie.

3D Reuzenvlieger in Roosendaal gebouwd tijdens een bedrijfsuitje.Een variant die we vaak voor een teambuilding inzetten is het bouwen van een Reuzenvlieger. Hierbij gaan de deelnemers in teams van ongeveer 8-10 personen een eigen reuzenvlieger ontwerpen, bouwen én vliegen binnen een bepaalde tijd. Hierbij moeten de vliegers aan bepaalde eisen voldoen. De teams worden op die manier met diverse hindernissen geconfronteerd die ze alleen gezamenlijk kunnen overwinnen. Binnen de workshop is ruimte voor overleg en reflectie en alle teamleden worden aangespoord om buiten de gebaande paden te denken. Plezier voert de boventoon in deze workshop en vaak zetten we er ook een klein competitie element in waarbij er een winnend team wordt gekozen. Wij beoordelen de gemaakte reuzenvliegers dan op originaliteit, creativiteit en vliegeigenschappen.

Een andere variant voor een teambuilding workshop is het als één team bouwen van een Megavlieger. Hierbij bouwt iedereen samen aan één eindresultaat. Niemand heeft een bouwtekening en er is maar één voorbeeld van de benodigde onderdelen. Hoe functioneert uw team? Het is erg interessant om te kijken wie er de leiding neemt en ook wie hier tegen in durft te gaan op het moment dat het fout dreigt te gaan. Hoe zijn de verschillende teamrollen verdeeld? Hoe gaan ze dit gezamenlijke probleem aanpakken om binnen de gestelde tijd tot een oplossing te komen?
Een erg interessante workshop met vaak verrassende oplossingen! Geweldig om te zien hoe het team steeds beter met elkaar gaat communiceren om tenslotte onder luid gejuich de net gebouwde kunstwerken de lucht in te laten vliegen.