• Vliegertrein bouwen als leuke vergaderbreak!
  Vliegertrein bouwen

Workshop vliegertrein bouwen:

De workshop vliegertrein bouwen is speciaal gericht op samenwerking & resultaat! Op een originele manier worden deze 2 kernwaarden gemixt met plezier. De deelnemers zullen goed moeten samenwerken om een goede “trein” te bouwen, het resultaat is direct zichtbaar en de doelstelling is erg duidelijk. Een overtuigend resultaat door goede samenwerking!

Wat is een vliegertrein?

Een vliegertrein is in feite een lange rij van dezelfde vliegers die achterelkaar aan één vliegerlijn vastzitten. Net zoals een echte trein één locomotief heeft met daarachter een aantal wagons. Zo heeft een vliegertrein ook vaak een “Pilot vlieger” met daaronder alle andere vliegers. Deze Pilot vlieger kan een grote aparte vlieger zijn die een heel stuk boven de vliegertrein staat. Maar het kan ook gewoon de bovenste van alle vliegers in de rij zijn.

Verloop van de workshop:

Bij de workshop “vliegertrein bouwen”  gaan de deelnemers onder begeleiding van instructeurs in kleine groepen zelf een vlieger maken. Na aankomst en ontvangst maken we groepjes van 4-5 personen. Iedere groep bouwt dan een identieke vlieger aan de hand van een bouwtekening. Deze vliegers zijn 3-dimensionaal en van een redelijk groot formaat. Wanneer de vliegers klaar zijn nemen we ze mee naar buiten. Hier maken we alle vliegers achter elkaar vast aan één enkele speciaal geprepareerde lijn. Als alle vliegers zijn bevestigd worden ze als één lang lint opgelaten.

Groepen mensen op het strand met daarboven hun zelfgemaakte vliegertrein in de lucht.

Het oplaten van een vliegertrein:

Het lanceren van een vliegertrein vereist vele handen en dus een goede samenwerking. De vliegers worden één voor één opgelaten. Naarmate er meer vliegers vliegen wordt de kracht op de lijn steeds groter. Dus hoe meer vliegers er omhoog gaan hoe beter de deelnemers moeten samenwerken en communiceren om dit tot een succesvol einde te brengen. De totale vliegertrein kan bij een stevige wind makkelijk een persoon de lucht in tillen en iedereen zal er van onder de indruk zijn. Uiteraard zorgen wij ervoor door middel van een grote ankerzak dat niemand mee getrokken kan worden 😉

Workshop vliegertrein bouwen.

De vliegertrein als resultaat:

Zodra de trein dan goed in de lucht staat zult u zich verbazen om het geweldige schouwspel dat daar voor u heen en weer danst. Het is werkelijk waar imponerend om te zien en alle deelnemers zullen dan ook met gezamenlijke trots naar hun prestatie kijken. Hiermee is het hek van de dam en kan iedereen zich weer even heerlijk kind voelen! Wanneer u op dát moment naar de gezichten van uw medewerkers kijkt, weet u dat deze dag zeker geslaagd is!

Facts

 • Het aantal vliegers in de trein kan varieren van 10 tot meer dan 100.
 • Deze workshop is geschikt voor groepen vanaf 30 personen.
 • De vliegertrein is super geschikt om een slogan of bedrijfsnaam op te presenteren.
 • De tijdsduur van deze workshop is flexibel maar meestal tussen de 2 en 3 uur.
 • Om de trein ook bij extreem weinig wind op te kunnen laten kan er optioneel gebruik worden gemaakt van hightech materialen.

Wat kost een workshop vliegertrein bouwen?

 • Voor groepen tot 65 personen: € 1350,-
 • Van 66 t/m 149 deelnemers : € 21,95 per persoon
 • Meer dan 150 deelnemers : € 19,95 per persoon
 • Meer dan 300 deelnemers : € 17,95 per persoon

Deze prijzen zijn inclusief alle benodigde materialen en professionele begeleiding, maar exclusief btw, zaalhuur en/of catering en NA aftrek van de 3% betalingskorting!

Hebben wij u net zo enthousiast kunnen maken als wij zelf zijn? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen!

Foto’s van de workshop vliegertrein bouwen:

Workshop vliegertrein maken algemeen

Veel gestelde vragen bij de workshop vliegertrein bouwen:

Voor hoeveel personen is deze workshop geschikt?

De workshop vliegertrein bouwen is geschikt voor groepen tussen de 30 – 150 personen. Bij meer dan 150 personen maken we twee verschillende vliegertreinen. Deze worden dan naast elkaar opgelaten.

Kan ik in de kleuren van mijn huisstijl werken?

Ja én nee…. We kunnen bij benadering in uw kleuren werken.
We kunnen werken in de volgende kleuren:
Rood – Blauw – Geel – Groen – Roze – Paars – Wit – Oranje

Mogen wij de vliegers naderhand mee naar huis nemen?

Jazeker! Deze vliegers worden vaak mee naar huis genomen. Ze passen zo op de achterbank van je auto.

Wat kost de workshop vliegertrein bouwen?

Dat is afhankelijk van het aantal deelnemers. De prijs pp bij bepaalde aantallen is als volgt *:

Van 66 t/m 149 deelnemers : € 21,95 per persoon
Meer dan 150 deelnemers : € 19,95 per persoon
Meer dan 300 deelnemers : € 17,95 per persoon

Kleine groepen van 30 t/m 65 personen betalen een vaste prijs van € 1350,-

* alle prijzen ex btw! (zie ook prijsinformatie eerder op deze pagina)

Wat gebeurd er als het niet waait?

Tja dat is inderdaad lastig. Bij alle andere workshops kunnen we de vliegers altijd oplaten zelfs met windstilte! Dit doen we dan door gewoon een stukje te rennen. Bij de vliegertrein is dat niet te doen. Wél kunnen we alle vliegers los van elkaar zoals een normale vlieger oplaten. We hebben niet veel wind nodig maar bij windstilte gaat de vliegertrein niet omhoog.

Wat voor locatie heb ik nodig?

We gaan altijd uit van een locatie waarbij we binnen kunnen bouwen. Bij mooi weer kunnen we uiteraard altijd buiten op het terras gaan bouwen. We hebben ongeveer 6 m2 per groepje nodig aan vloer oppervlakte. Dus voor een groep van 60 personen hebben we 15 groepjes van 4 personen. We hebben dan een ruimte nodig van minimaal 15 x 6 m2 = 90 m2. Bij deze workshop kunnen we ook op een tafel werken.

Ja ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen!
* indicates required field