• Reuzevlieger bouwen als bedrijfsuitje.
  Reuzevlieger bouwen

Algemene informatie Reuzevlieger bouwen:

Afhankelijk van uw doelstelling voor deze dag, kunnen we de workshop op verschillende manieren aankleden. Daardoor zorgen we ervoor dat de workshop perfect op uw organisatie en situatie aansluit. Bij de workshop Reuzevlieger bouwen combineert u echt alles wat voor u als bedrijf belangrijk is. Hier komt het aan op:

Communiceren & Creativiteit & Samenwerken & Resultaat

Reuzenvliegers bouwen met uw bedrijfsuitje.

De workshop zelf:

Bij de workshop Reuzevlieger bouwen gaan de mensen in teams van ongeveer 8 personen een eigen teamvlieger ontwerpen en bouwen. De vlieger moet ook vooral GROOT én 3-dimensionaal zijn!
Je zult zien dat de meeste teams heel verschillende vliegers ontwerpen. Dit geeft een leuke variatie en het brengt ook een beetje competitie gevoel in de groep. Want zeg nou zelf: “Ieder team wil natuurlijk dat hún vlieger het beste en hoogste vliegt van allemaal!

Start van de workshop Reuzevlieger bouwen:

Eerst maken we een verdeling voor de verschillende teams. Vaak heeft de opdrachtgever deze teams van te voren al samengesteld zodat een team bestaat uit mensen die normaal gesproken niet zo vaak met elkaar samenwerken. Voordeel hiervan is dat “bestaande groepjes” van de werkvloer uit elkaar worden gehaald. Daarna volgt de teamopdracht:

De teamopdracht:

 • Ontwerp én bouw met jouw team de winnende teamvlieger van vandaag!
 • De vlieger moet driedimensionaal zijn en minimaal bepaalde afmetingen hebben (anders is het geen Reuzevlieger!). Wij houden bij de maatvoering rekening met de plaatselijke omstandigheden.
 • Jullie hebben 2,5 uur voor het ontwerpen én bouwen van de Reuzevlieger.
 • elk team heeft exact dezelfde materialen en gereedschappen.
 • De vliegers moeten ook écht kunnen vliegen!
 • Wij beoordelen de gebouwde vliegers op maatvoering, creativiteit en vliegeigenschappen.

Het verloop van de workshop:

Nadat de teamcaptains de kans hebben gekregen om een paar minuten een aantal boeken met voorbeelden door te kijken gaan ze terug naar hun team. Nu gaan ze als team hun eigen Reuzevlieger ontwerpen en tekenen.
Aan de hand van de zelfgemaakte tekening kunnen binnen de groep taken verdeeld worden. Hierdoor weet je ook zeker dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan het eindresultaat. De vliegers worden gigantisch groot en moeten door minimaal twee of drie personen vastgehouden worden als zij voor het eerst de lucht in gaan!

Je ziet hier de ontwerp tekening voor een Reuzevlieger die een team gemaakt heeft.
Bouwtekening van een Reuzevlieger tijdens een workshop.
3D Reuzenvlieger in Roosendaal gebouwd tijdens een bedrijfsuitje.

Op het moment dat de reuzevlieger vorm begint te krijgen, zie je ook het enthousiasme van de bouwers steeds groter worden. Wanneer de vliegers naar buiten gedragen worden en voor het eerst de lucht ingaan, zult u zien dat iedereen het erg belangrijk vind dat HUN vlieger het hoogste kan van allemaal……!

Wij van Take Off vinden het elke keer opnieuw een hele belevenis om te zien hoe deze kunstwerken onder luid gejuich en gejoel het luchtruim kiezen; zelfs applaus klinkt regelmatig over het strand! Hiermee is het hek van de dam en kan iedereen zich weer even heerlijk kind voelen. Wanneer u op dát moment naar de gezichten van uw medewerkers kijkt, weet u dat deze dag zeker geslaagd is.

Extra diepgang:

Wij kunnen in overleg met u bepaalde specifieke eisen aan de ontwerpen voor de Reuzevliegers stellen. Zo daagt u uw medewerkers aan de ene kant uit tot het tonen van creativiteit, maar aan de andere kant dient dit wel binnen bepaalde kaders te gebeuren. Onze ervaring leert, dat dit een attitude is die veel organisaties bij hun medewerkers zouden willen ontwikkelen. Het kan voor u als werkgever ook interessant zijn om te zien welke deelnemers hierbij bijvoorbeeld het initiatief nemen of juist proberen alle partijen in overeenstemming te brengen (de verschillende teamrollen).

Facts:

 • Geschikt voor groepen vanaf ongeveer 25 personen
 • Tijdsduur naar wens tussen de 2 en 4 uur
 • Zeer geschikte workshop om meer inzicht in de deelnemers te krijgen
 • Mogelijkheid voor combinatie met lunch of barbecue
 • Optioneel kan er met gekleurd materiaal gewerkt worden

Wat kost een workshop Reuzevlieger bouwen?

 • Voor groepen tot 60 personen: € 1450,-
 • Van 61 t/m 149 deelnemers : € 23,95 per persoon

Deze prijzen zijn inclusief alle benodigde materialen en professionele begeleiding maar exlusief btw, zaalhuur en/of catering en NA aftrek van de 3% betalingskorting!

Hebben wij u net zo enthousiast kunnen maken als wij zelf zijn? Aarzelt u dan niet om contact op te nemen met Take Off Outdoor Events. Mail nú naar info@takeoff.nl

Bellen kan natuurlijk ook naar 0621546216
Wij denken graag met u mee!

Foto’s van de workshop reuzevlieger bouwen:

Veel gestelde vragen over de workshop Reuzevlieger bouwen:

Kan ik deze workshop ook met een hele grote groep doen?

Nee, daar zijn de meeste locaties gewoon niet geschikt voor. Meestal bedraagt het aantal deelnemers tussen de 24 en de 60 personen. Bij grotere groepen vind men het meestal leuker om de workshop Megavlieger bouwen te doen!

Wat gebeurd er als het regent?

In principe is er niks aan de hand als het regent. We gaan er altijd van uit dat we een binnen locatie hebben om te bouwen. Dus als het regent staan we lekker droog. Pas als alle vliegers klaar zijn gaan we naar buiten waar we de Megavlieger opbouwen. Wanneer het regent is het meestal een relatief korte bui die overtrekt. In de praktijk pakt iedereen dan een drankje en tegen de tijd dat jullie dat op hebben is het vaak al weer droog.
Soms regent het dan nog steeds een beetje maar de meeste mensen willen op dat moment gewoon de vlieger lanceren en gaan dus gewoon naar buiten. Uiteraard gaan wij dan gewoon met ze mee. Aangezien de vlieger wel tegen een beetje regen kan is dat geen probleem!

Wat kost de workshop Reuzevlieger bouwen?

Dat is afhankelijk van het aantal deelnemers. De prijs pp bij bepaalde aantallen is als volgt *:
Bij meer dan 60 deelnemers : € 23,95 pp
Kleine groepen van 30 t/m 60 personen betalen een vaste prijs van € 1450,-

* alle prijzen ex btw! (zie ook prijsinformatie eerder op deze pagina)

Kunnen we de workshop op het strand zelf doen (in het zand)?

Nee dat gaat helaas niet!
Dit komt doordat we gebruik maken van brede transparante tape om het vliegerfolie vast te tapen op het frame. Als er zand tussen de tape en het folie komt dan plakt de tape niet meer. Dan heb je het risico dat je vlieger in de lucht ineens uit elkaar valt. We hebben een locatie nodig met een harde ondergrond! (dus geen gras of zand)

Wél kunnen we bij een strandpaviljoen aan het strand de workshop houden. We zitten vaak bij strandpaviljoens langs de hele kust en dan is het maar 30 meter lopen om de Reuzevlieger op te laten.

Komen jullie op locatie?

Ja we komen altijd op locatie door heel Nederland. Ook in België en Duitsland komen we op locatie.
Dit kan zowel in het binnenland zijn als aan de kust op het strand. Beiden zijn geschikt!

Waar moet een locatie aan voldoen?

Een locatie moet voldoende binnenruimte hebben voor de betreffende groepsgrootte en we moeten een harde ondergrond hebben. Dus geen zand of gras!
Per team hebben we 12 m2 vloeroppervlakte nodig.
Dus voor een groep van 32 personen maken we 4 teams van 8 personen. In totaal hebben we dan 4 x 12 m2 = 48 m2 vloer oppervlakte nodig. Ook is het belangrijk dat er een dubbele deur naar buiten is want anders kunnen de vliegers niet naar buiten!

Bij lekker weer kunnen we uiteraard zonder problemen gewoon lekker buiten op het terras of op een parkeerplaats bouwen!

Ja ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen!
* indicates required field