Megavlieger bouwen als teambuilding workshop

Alweer enige tijd geleden hebben we een mooie teambuilding workshop mogen verzorgen voor een groep bij hotel Mooi Rivier in Dalfsen. De workshop Megavlieger bouwen leent zich uitstekend voor teambuilding omdat mensen in kleine groepjes op een ongedwongen manier met elkaar samenwerken aan één eindresultaat.

De deelnemers zaten voor een bijeenkomst enkele dagdelen op deze mooie inspirerende locatie. Ons was gevraagd om een soort van “luchtige teambuilding” te verzorgen met een leuke workshop zodat de mensen even nieuwe energie op konden doen. Dit werdt de workshop Megavlieger bouwen.

Workshop Megavlieger bouwen bij hotel Mooi Rivier in Dalfsen.Na een korte instructie gingen de mensen in groepjes van 4 personen aan de slag om volgens een door ons geleverde bouwtekening meerdere identieke vliegers van redelijk formaat te maken. Al deze vliegers zouden aan het einde van de workshop aan elkaar vast worden gemaakt zodat er één hele grote Megavlieger zou ontstaan. Deze megavlieger moest uiteraard ook écht de lucht in! Na ongeveer 1,5 uur waren alle vliegers klaar en niet veel later liep de groep met de Megavlieger richting het vliegerveldje.

Niet alleen het bouwen heeft als centrale thema communiceren en samenwerken maar het verplaatsen van zo’n grote vlieger vraagt ook een goede communicatie en samenwerking. Eenmaal aangekomen op het vliegerveldje was de wind zo goed als weg. Er stond amper 1 Bft wind. Nadat de toom was bevestigd hebben we een leuke teamfoto gemaakt waarbij de groep de Megavlieger boven hun hoofd hield. Dat is dan weer het voordeel van weinig wind! Daarna hebben we twee mensen gevraagd die een stukje wilden rennen om de vlieger omhoog te trekken. Het voordeel van zo’n grote vlieger is dat je maar heel weinig wind nodig hebt om de vlieger op te laten stijgen. Door te rennen creeër je als het ware wind voor de vlieger waardoor deze toch omhoog zal gaan. Helaas blijft de vlieger dan niet hangen als je stopt met rennen. Het belangrijkste was dat de Megavlieger op zou stijgen en zou vliegen want daar hadden meerdere mensen hun twijfels over uitgesproken.

Nadat we hadden afgeteld begonnen ze te rennen en onder luid gejoel en applaus ging de Megavlieger prachtig omhoog. Zelfs tot grote verbazing van sommige kritische bouwers. Uiteindelijk stonden alle neuzen dezelfde kant op en keek iedereen met een grote glimlach naar de gigantische vlieger die daar omhoog ging.

Bekijk hieronder de foto’s van deze leuke teambuilding workshop:

Megavlieger EMboost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *