Reuzenvliegers bouwen op een familiedag in Harderwijk:

Leuke familiedag in Harderwijk waarbij de kinderen hele leuke kindervliegers hebben gemaakt. Deze kindervliegers vliegen bijna altijd!Op één van de eerste mooie dagen van dit jaar vind er een familiedag plaats in Harderwijk en daarbij is Take Off gevraagd om een workshop te verzorgen.
Er zijn veel handige mensen in de groep en de meeste houden wel van een beetje competitie. Of we daar iets voor kunnen verzinnen……
Natúúrlijk kunnen we dat! We hebben voorgesteld om een workshop te houden waarbij de deelnemers in verschillende groepen een hele grote 3D Reuzenvlieger gaan maken. De deelnemers hebben daarbij ongeveer 2 uur de tijd om een vlieger te bedenken én te bouwen met hun team. Als dat bouwproces ongeveer halverwege is kunnen ze van elkaar al zien wat ze aan het bouwen zijn. Uiteraard begint vanaf dat moment ook de competitie meer en meer te leven.

Zo ging het ook met deze familiedag. Al op het moment dat ik daar binnenkom blijkt dat op de organisatie na echt níemand weet wat er gaat gebeuren, laat staan wat die “vreemde man” op hún feestje komt doen. De gesprekken vallen stil en de meesten proberen snel te achterhalen wie ik ben en wat ik kom doen. Ik heb wijselijk mijn mond gehouden en me alleen voorgesteld aan deze slimmeriken met “Hallo, ik ben Mike” waarna ik snel de volgende een hand gaf. Al snel daarna wordt iedereen bij elkaar geroepen en wordt ik voorgesteld aan de hele familie. Nadat ik heb uitgelegd wat de bedoeling is krijgt de hele groep de opdracht om 4 teams te vormen. Als zij daarmee bezig zijn breng ik snel de materialen naar binnen toe en niet veel later zijn de verschillende teams fanatiek aan de gang om hun eigen teamvlieger te ontwerpen. Hier en daar moet ik minimaal bijsturen maar over het algemeen wordt er goed gebouwd!

Slee vliegers zijn ideale kindervliegers!Ook de kinderen worden niet vergeten. Met de kids maken we allemaal “sleetjes”. Een slee vlieger is een speciaal kindervliegertje dat bijna altijd vliegt. Vandaar dat we dit succesnummer ook hier weer ingezet hebben. Kinderen hebben een korte spanningsboog dus dit moest ook nog eens snel klaar zijn 🙂  Al vlug na de lunch verschijnen de eerste kindervliegertjes in de lucht wat het geheel meteen vrolijk aankleed.

Na twee uur bouwen zijn de teams ondertussen ook klaar met de reuzenvliegers en nadat ik overal de toom aan heb bevestigd gaan deze bouwwerken één voor één en onder luid gejuich de lucht in.
Mede dankzij het schitterende weer was dit een absolute TOPmiddag!

Kijk hieronder voor een foto compilatie van deze familiedag met Reuzenvliegers bouwen.

 

Familiedag Harderwijk Reuzenvliegers bouwen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *