Bedrijfsuitje in Harderwijk, teamvliegers bouwen én vliegen!

Bedrijfsuitje in Harderwijk, Reuzevlieger bouwen én vliegen!Een team van Rijkswaterstaat heeft eind 2013 een bedrijfsuitje en wil graag een leuke workshop in de omgeving van Harderwijk. Wij hebben ze de workshop “Reuzevliegers bouwen” geadviseerd. Daarbij hebben we een leuke locatie op de boulevard van Harderwijk voorgesteld op loopafstand van het gloednieuwe strandeiland! In restaurant “De Admiraal” hebben we een aparte ruimte gereserveert voor de ontvangst met een lekker bakkie koffie en zodra iedereen aanwezig is en de koffie op heeft gaan we beginnen met de workshop.

Het betreft een team dat verspreid over verschillende locaties in midden Nederland werkt en die elkaar dus niet zo heel veel zien. Voor deze workshop hebben we de organisatie binnen RWS gevraagd om groepen van 8 personen samen te stellen zodanig dat deze bestaan uit medewerkers die normaal weinig contact met elkaar hebben. Ieder team krijgt dezelfde opdracht, zij moeten een gigantisch grote teamvlieger bouwen die binnen 2,5 uur startklaar moet zijn. Er wordt een prijs uitgeloofd voor de best vliegende vlieger zodat er ook een leuke competitie ontstaat tussen de verschillende teams. Na een korte brainstorm sessie gaan ze aan de slag en al gauw moeten tafels en stoelen aan de kant om plaats te maken voor de reuzevliegers in aanbouw. Leuk om te zien dat alle teams een compleet andere vlieger hebben ontworpen! Dat wordt nog spannend straks op het strand.

reuzevlieger gebouwd bij een bedrijfsuitje in HarderwijkZodra alle vliegers klaar zijn worden er nog snel wat strijdkreten op de vliegers geschreven en daarna gaat het op weg naar het strand 200 mtr verderop. Op de boulevard trekken we behoorlijk wat bekijks als we met die gigantische reuzevliegers over straat lopen hahaha. Eenmaal op het strand aangekomen wordt er een strijdplan gemaakt om de vliegers zo goed en zo hoog mogelijk in de lucht te krijgen. Dit valt niet mee want er staat bijna geen wind maar gelukkig hebben de teams daar in de ontwerpen rekening mee gehouden!
Als de eerste vlieger de lucht ingaat klinkt er een verbaasd applaus en meteen daarna willen de andere teams ook zo snel mogelijk hun eigen vlieger lanceren. Dit tot grote hilariteit van de overige collega’s en de toeschouwers die op het schouwspel af zijn gekomen. Uiteindelijk staan er vier grote kleurrijke vliegers boven het strandeiland van Harderwijk in de lucht. Een mooie prestatie mensen, TOP!

Creatief bedrijfsuitje in Harderwijk, Reuzevlieger bouwen!

Buiten bezig zijn maakt hongerig en tijdens onze afwezigheid had het restaurant een overheerlijk BBQ klaargezet. Nadat iedereen weer binnen was werd er geproost op de goede afloop en de gezellige middag.

Bekijk hieronder enkele foto’s van dit bedrijfsuitje reuzevlieger bouwen in Harderwijk:

Reuzevliegers bouwen RWS in Harderwijk 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *