In de afgelopen jaren hebben we talloze workshops gegeven in diverse landen maar voornamelijk in NL, BE en Duitsland. Regelmatig krijgen we een spontane reactie naderhand per email en dat vinden wij uiteraard erg leuk om te krijgen. Zo ook in de week voor kerstmis…
Ik was druk bezig om deze website helemaal te vernieuwen en was net 3 dagen bezig geweest om foto’s te selecteren uit onze inmiddels gigantische database met foto’s van bijna alle workshops van de afgelopen 10 jaar. Toevallig had ik net bij enkele foto’s ons logo er in gezet toen de telefoon ging.
“Hallo, u spreekt met Mike van Take Off….. begon ik het gesprek met mijn hoofd nog half bij de foto’s die voor mijn neus op het scherm stonden. “Ja hallo” klonk het aan de andere kant. U hebt waarschijnlijk geen flauw idee wie ik ben maar ik heb in maart 2007 met een management team een workshop bij jullie gedaan vlakbij Enschede en daarbij hebben we toen een hele grote Reuzenvlieger moeten bouwen…

De reuzevlieger die de klant in 2007 met zijn team had gebouwd. Dat is wel heel toevallig dacht ik bij mezelf want de foto’s van exact die workshop had ik de dag ervoor nog bewerkt dus ik wist meteen wie hij was. Deze klant vertelde me dat ze zelfs nu nog, 6 jaar na datum, nog steeds over die workshop praatten omdat iedereen het zo leuk had gevonden! Wel, ik ben me er van bewust dat de meeste van de deelnemers onze workshops als erg leuk ervaren maar dat ze er 6 jaar later nog steeds over praatte dat was nieuw voor mij! Zoals gezegd hadden ze toen 3 hele grote reuzenvliegers moeten ontwerpen en bouwen die daarna aan elkaar gekoppeld werden en dus ook als één vlieger moesten kunnen functioneren.

De foto’s die daarbij zijn gemaakt hadden thuis ook tot de verbeelding gesproken en dit was ook de reden van het telefoontje. Deze klant ging met zijn familie naar de kust voor een paar dagen. Zijn kinderen hadden de foto’s van de reuzenvlieger van hun vader nog goed onthouden en zij zagen dus kans schoon. “Pap, zullen we dan zo’n hele grote vlieger gaan bouwen zoals jij dat een paar jaar geleden hebt gedaan…?” En zo zijn we aangekomen bij de reden voor dit telefoongesprek. Dit vond “paps” ook wel weer een leuke uitdaging en nadat hij de oude foto’s had bestudeerd belde hij me op met een paar vragen over hoe we het toen ook weer gedaan hadden.

Dit zijn uiteraard de leukste reacties als de mensen na een workshop van ons zelf zó enthousiast worden dat ze zelf ook een vlieger willen gaan bouwen. Ik heb hem een aantal tips gegeven waar ze rekening mee moesten houden en was uiteraard erg benieuwd hoe het ze zou vergaan.

Begin deze week kreeg ik een mailtje met de onderstaande foto’s.
De hele familie had met enorm veel plezier aan de reuzenvlieger gewerkt. Van de kinderen tot aan opa en oma toe. Heerlijk zo’n spontane actie, daar kan ik nu echt oprecht blij van worden. Bij de camping hebben ze even geprobeerd of de vlieger wilde vliegen maar dit was erg lastig omdat dit midden tussen de duinen was. Ze besloten dus om naar het strand te gaan.
Zo gezegd, zo gedaan zult u denken…. Maar hoe neem je in hemelsnaam een vlieger van ruim 3 meter mee???
Nou gewoon…die binden we op het dak van de auto hadden ze bedacht!
De volgende foto’s waren het resultaat…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *