Teambuilding workshop met aansluiting op Management Drives

Een organisatie heeft een communicatietraining voor het team waarbij de persoonlijke profielen van Management Drives centraal staan. Wij zijn door het trainingsbureau gevraagd om een workshop te faciliteren waarbij de teamleden uitgedaagd worden om actief met de net opgedane kennis over drijfveren en gedragsvoorkeuren aan de slag te gaan. Plezier moest hierbij de boventoon voeren.

Teambuilding workshop waarbij deelnemers kennismaken met Management Drives en daarna een in verschillende teams een team opdracht moeten maken. Hierbij bouwt elk team zijn/haar eigen teamvlieger!In de ochtend hebben de teamleden uitleg gekregen over de verschillende drijfveren en over hun eigen profiel. Na de lunch staat onze workshop gepland. Als iedereen uitgegeten is houden we een korte briefing waarbij we groep verdelen over verschillende teams. Ieder team krijgt de opdracht om een hele grote teamvlieger te bouwen binnen een redelijk korte tijd. Voordat ze hieraan beginnen gaat ieder team bij elkaar zitten om aan de hand van hun profielen de sterke punten en de valkuilen van hun team in kaart te brengen. Op die manier weten ze ook waar ze tijdens het bouwproces op moeten letten. De teamvliegers die gebouwd worden zijn 3D Reuzenvliegers die allemaal moeten voldoen aan een minimale afmeting. Daarnaast moeten ze uiteraard ook functioneel zijn dus ze moeten kunnen vliegen aan het einde van de middag. Tijdens de workshop maak ik samen met de externe trainers aantekeningen over de verschillende groepsprocessen die we na afloop in een korte evaluatie terugkoppelen aan het team en zodoende nogmaals de brug slaan naar de drijfveren en de persoonlijke profielen.

Teambuilding workshop Reuzenvliegers bouwen en Management DrivesHet werdt een erg leuke teambuilding waarbij er een gezonde competitie tussen de verschillende teams ontstond. Ieder team wilde natuurlijk de best vliegende teamvlieger bouwen! Na ruim 2 uur bouwen werden de vliegers naar buiten gebracht waar de teams een plek zochten op de enorme parkeerplaats. Al gauw stond de eerste teamvlieger in de lucht en toen waren de andere teams ook niet meer te houden. Onder luid gejuich en applaus kozen deze reusachtige vliegers het luchtruim waarbij de teams soms letterlijk uit hun plaat gingen omdat de vlieger zo goed vloog!

Ook erg mooi om te zien dat op het moment dat een reuzenvlieger succesvol de lucht in gaat er “iets” in de groep gebeurd waardoor ze nóg meer naar elkaar toe groeien. Dit is léuke teambuilding!

Bekijk hieronder de foto’s van deze leuke teambuilding workshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *