Teambuilding workshop in Scheveningen voor ROC Mondriaan

Teamfoto met de twee Megavliegers op het strand van Scheveningen.Voor een teambuilding workshop is Take Off gevraagd om een workshop megavlieger bouwen te organiseren toegespitst op het teambuilding proces.
Een team van ruim 65 leraren van het ROC werkt normaal samen als één team bestaande uit 5 clusters. De onderwijsmanager gaat dit team verlaten en na de zomervakantie zal het team verder gaan als twee aparte teams. Dit hebben we ook in de workshop terug laten komen. Alle vijf de clusters hebben de opdracht om een aantal vliegermodules te bouwen volgens een voorbeeld. Uit al deze modules samen moeten aan het einde van de workshop twee grote teamvliegers ontstaan. Beide vliegers moeten gebouwd worden in de kleuren van de organisatie. Ondanks het feit dat er in verschillende groepen gebouwd wordt zijn ze toch op elkaar aangewezen om de opdracht tot een goed einde te brengen. Niet elke groep heeft dezelfde materialen of informatie. Overleg tussen de teamleiders en uitwisseling van informatie (communicatie!) is dus essentieel. Daarnaast hebben we een scherpe eindtijd gesteld waardoor de mensen al snel in een lichte vorm van stress gedrag vervallen.
Alles is van te voren afgestemd met een externe coach die de groep al langer begeleid en die het groepsproces bij de verschillende teams observeert.

Megavlieger hoog in de lucht boven scheveningen.Na een chaotisch begin van de workshop komt na een korte tijd bij verschillende teams het besef dat ze niet alle materialen of hulpmiddelen hebben om de opdracht te kunnen voltooien. Erg mooi om te zien hoe de groepsdynamiek dan omslaat.
Van “eilandjes denken” binnen de verschillende teams veranderd dit in het slaan van bruggen naar elkaar om zodoende met zijn allen de groepsopdracht tot een goed einde te kunnen brengen. Wel lopen ze nog tegen enkele technische problemen aan die uiteindelijk na veel gepuzzel opgelost worden. Nog net binnen de tijd zijn alle vliegers af en kunnen ze beginnen met het samenstellen van de megavliegers. Zodra dit gedaan is brengen we de megavliegers naar buiten voor de teamfoto en uiteraard de lancering van de vliegers.
Deze dag is de laatste dag dat dit hele team als dusdanig samen is. Daarna zal het team verder gaan als twee aparte teams. Dit wordt gesymboliseerd door het naast elkaar oplaten van de twee vliegers die daarna uit elkaar vliegen net zoals de twee teams die na de vakantie ieder hun eigen weg zullen gaan.
Na afloop wordt er nog even kort gereflecteerd door de coach over wat zij binnen de teams gezien heeft en daarna beginnen we aan een overheerlijke afsluitende lunch.
Kijk hieronder voor enkele leuke foto’s van deze teambuilding workshop in Scheveningen:

Megavlieger bouwen, teambuilding workshop Scheveningen ROC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *