• Workshop Megavlieger bouwen in Castricum.
Korte video van deze zeer geslaagde teambuilding workshop in Castricum.

Teambuilding met een workshop Megavlieger bouwen

Onlangs hebben we een mooie opdracht uitgevoerd in Castricum. We waren gevraagd om te kijken of wij een workshop konden faciliteren waarbij teambuilding en het afstemmen van normen en waarden op een luchtige manier samen konden gaan.  Dit hebben we gedaan door een gezamenlijke Megavlieger te bouwen.

Situatie van de klant:

3 op zichzelf staande organisaties gaan op in één nieuwe organisatie. Het betrof hier een Kinderdagopvang, een BSO én een basisschool die op zouden gaan in één integraal kindcentrum. Dit is uiteraard een ingewikkeld proces wat al een tijdje liep. De medewerkers hadden in een eerder stadium al kennis gemaakt met elkaar en er waren al wat gezamenlijke momenten geweest. Nu was het tijd om ook wat dieper te gaan om zodoende ook onderliggende normen en waarden voor de toekomst met elkaar af te stemmen.

De vlieger workshop:

Wij zijn na de lunch met de groep aan de slag gegaan. In kleine groepjes bouwde men telkens één bouwsteen van het eindresultaat. Dit was steeds een op zichzelf staande 3-dimensionale vlieger. Op deze vlieger moesten de deelnemers dan op hoofdpunten aangeven wat zij belangrijk vonden voor de nieuwe organisatie! Alle leden van de betreffende groep moesten het hier dan ook over eens zijn voordat dit op de vlieger mocht worden geschreven.
Op deze manier ontstonden er meerdere vliegers waarbij door goed overleg steeds meer duidelijkheid kwam over de manier waarop men met elkaar wilde gaan samenwerken. Dit was een plezierige werkvorm om de gewenste normen en waarden met elkaar af te stemmen.

Het resultaat:

Het resultaat was een energieke en verrassende middag voor iedereen. Aan het einde van de workshop werden alle losse vliegers aan elkaar vastgemaakt zodat er één hele grote mooie en kleurige teamvlieger ontstond. Wij vonden het erg leuk om te zien dat op dat moment ook iedereen op alle vliegers ging kijken wat daar op geschreven stond. Dit bracht meteen een ontspannen gesprek op gang tussen alle deelnemers wat wel degelijk over de kern van de nieuwe organisatie ging. Nadat alles goed aan elkaar was vast gemaakt en de touwtjes ook waren bevestigd brachten we de vlieger als team naar buiten. Hier hebben we eerst een groepsfoto gemaakt rondom de teamvlieger. Toen kwam natuurlijk het moment van de waarheid….”doet ie het, of doet ie het niet….?”

Het oplaten van de vlieger:

Het aftellen begon en enkele tellen later steeg de vlieger onder luid applaus en gejuich naar een mooie hoogte. Diegenen die dat wilden hebben allemaal de vlieger een keertje vastgehouden. Iedereen was verbaasd over de trekkracht van de vlieger! Er waren zelfs mensen bij nog nooit (!) in hun hele leven een vlieger vast hadden gehad en zij vonden het fantastisch!

Op deze manier kun je heel mooi een workshop Megavlieger bouwen inzetten voor een teambuilding met wat meer diepgang. Naderhand kwamen er mooie gesprekken op gang en de vlieger is uiteindelijk meegenomen om een mooi plekje te krijgen binnen één van de gebouwen als blijvende herinnering.

Wilt u zelf ook een leuke teambuilding workshop organiseren? Vul dan gerust even het formulier aan de rechterkant in en wij denken graag met u mee! >>>

Bekijk hieronder de foto’s van de workshop Megavlieger bouwen:

Materiaal en gereedschap ligt klaar voor een workshop Megavlieger bouwen.
Startklaar voor de workshop.
Een team is aan het overleggen hoe zij hun onderdeel van de megavlieger moeten gaan maken.
Overleg binnen je team is belangrijk.
Mensen werken met elkaar samen om een onderdeel van een Megavlieger te bouwen.
Samenwerken tijdens het bouwproces.
Dit team is bijna klaar met het bouwen van hun onderdeel van de Megavlieger.
De laatste handelingen voordat een module klaar is.
Alle onderdelen worden samengevoegd tot één grote megavlieger.
Het samenvoegen van alle onderdelen tot één teamvlieger.
Teamfoto met de zelfgebouwde megavlieger.
Megavlieger bouwen in Castricum!
De Megavlieger in de lucht.
Hij doet het!!!
De Megavlieger hangt hier mooi in de lucht boven het strand met twee deelnemers op de voorgrond.
Succesvolle lancering van de Megavlieger!
Samen genieten op het strand van de zelf gebouwde vlieger.
De Megavlieger staat in de lucht en op de voorgrond de groepsfoto van het hele team wat er aan meegebouwd heeft.
Teambuilding met het bouwen van een Megavlieger.
Ja ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen!
* indicates required field