Onder tijdsdruk met 50 personen één teamvlieger bouwen als onderdeel van een communicatie training.

Teambuilding workshop voor een grote groep in Bergen aan Zee:

Teambuilding workshop in Bergen aan Zee.
De klant had een twee daags uitje wat in het teken stond van samenwerken verbinding maken en teambuilding. In de ochtend had de groep een sessie over teamwork bij de Volvo Ocean Race (zeezeilen). Tijdens deze zeer intensieve zeilwedstrijd is teamwork absoluut één van de succesfactoren die bepalend zijn over hoe een team functioneert. In een mooie presentatie van enkele deelnemers aan deze zeilrace werd de link steeds gelegd tussen het zeezeilen en het functioneren van de groep als team. Aansluitend hier op kreeg men kort nog een herhalingsworkshop over gedragsvoorkeuren. Iedereen reageert verschillend op bepaalde situaties en dat is prima. Als we ook nog van elkaar weten waarom we reageren zoals we normaal reageren dan hebben we al een grote slag gewonnen. Op het moment dat je weet waar een bepaald gedrag vandaan komt en wat de drijfveren van die persoon zijn dan kun je daarop anticiperen. Hierdoor zal de groep veel effectiever met elkaar kunnen communiceren én meer begrip voor elkaar hebben.

Onze opdracht daarna aan de groep was om binnen een bepaalde tijd een gigantische Megavlieger te bouwen. Hierbij moest men rekening houden met elkaars voorkeuren anders was het per definitie al bijna niet haalbaar. Onder een redelijke tijdsdruk moest de groep als team een gezamenlijke prestatie neerzetten. Niemand had ooit in zijn leven zo’n grote vlieger gebouwd en er waren ook geen bouwtekeningen aanwezig. Hoe zouden ze dit aanpakken? Wie zouden er de leiding nemen? Zouden ze die leiding ook écht krijgen van de groep?
Een fantastische groepsdynamiek was het resultaat!
Aan het einde van de deze teambuilding workshop moest de vlieger natuurlijk ook écht opgelaten worden!
Een fantastisch schouwspel, alle neuzen dezelfde kant op én een super resultaat.
Job wel done mensen!

Deze workshop is ook heel mooi te combineren met een teamtraining over gedragsvoorkeuren op basis van Insights Discovery®!
Wilt u meer informatie over een teamtraining met Insights Discovery® neemt u dan gerust contact met ons op via het contact formulier aan de rechterkant van deze pagina.  >>>>>

Hieronder nog enkele foto’s van deze leuke teambuilding workshop en de Megavlieger:

Megavlieger bouwen als teambuilding SIDN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *