Teambuilding workshop

Een team heeft een nieuwe samenstelling met nieuwe teamleiders. Door reorganisatie zijn er nieuwe lijnen uitgezet en nieuwe doelen gesteld. Daarnaast is de organisatie bezig met de implementatie van LEAN. Vandaag hebben de teamleden in de ochtend diverse sessies om de teamdoelen en ontwikkelpunten te identificeren. In de middag is Take Off Outdoor Events gevraagd om een teambuilding workshop te verzorgen. Uitgangspunt hierbij was dat de drie nieuwe teamleiders in die hoedanigheid ook echt de kans kregen om een stukje leiderschap te tonen. Uiteraard stond samenwerking en communicatie hierbij hoog in het vaandel en plezier hebben kwam daar vlak achteraan.

Voor de klant hebben we een teambuilding workshop samengesteld waarbij al deze punten naadloos samenkwamen.   De 3 teams kregen de opdracht om per team 3 aparte vliegers te bouwen volgens een voorbeeld binnen een gestelde tijd. Er was geen bouwbeschrijving of stappenplan en we wisten heel zeker dat niemand van de groep dit ooit eerder had gedaan. Hierdoor moest het team onder tijdsdruk presteren om de doelstelling te halen. Als je onder tijdsdruk werkt komt er automatisch stressgedrag om de hoek kijken. Hoe gaan de teamleiders daar mee om? Hoe gaan de overige teamleden daar mee om? Zijn zij betrokken en nemen zij verantwoordelijkheid, of “geloven ze het allemaal wel”?

De teamleiders moesten regelmatig met elkaar in overleg om de verschillende bottlenecks te bespreken en op te lossen. Mooi om te zien dat ondanks de stress alle drie de teams deze uitdaging tóch tot een goed einde brachten. Toen de vliegers allemaal klaar waren was de opdracht om van die 9 losse vliegers één grote teamvlieger te bouwen. Hoe ze dat gingen doen mochten ze zelf weten en wij hebben daar alleen maar een adviserende rol in gespeeld. Nadat alle vliegers aan elkaar waren gekoppeld ontstond er één hele grote teamvlieger ontstond in de kleuren van het project waaraan de klant aan het werken was. Daarna moest deze teamvlieger uiteraard nog bewijzen functioneel te zijn dus gingen we met zijn allen naar het naastgelegen veld om de vlieger op te laten. Onder luid gejuich en applaus steeg de vlieger omhoog!
Mooie teamprestatie!

Zelf ook een teambuilding organiseren?
Wij hebben verschillende alternatieven!

Teamtraining Philips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *