• Megavlieger bouwen in Twente.

Megavlieger bouwen voor bedrijfsuitje in Twente

Bedrijfsuitje Megavlieger bouwen in Twente.

Omstreeks april 2017 werden we gebeld door iemand die een bedrijfsuitje aan het organiseren was voor ongeveer 50 personen van Siemens. Het bedrijfsuitje moest in Twente plaats vinden én het moest raakvlakken hebben met teambuilding. Wij hebben wat doorgevraagd naar het hoe en waarom en al gauw kwamen we tot de gezamenlijke conclusie dat de workshop Megavlieger bouwen voor deze groep de beste workshop was. Hierbij gaat men in kleine teams van 4 personen een onderdeel bouwen van de Megavlieger. Na ongeveer een uur bouwen zijn alle onderdelen klaar waarna deze allemaal aan elkaar vast gemaakt worden. Hierdoor ontstaat één gezamenlijk eindresultaat, een hele grote vlieger waar iedereen aan meegebouwd heeft.

15 juni was het zover. Via een contact bij de plaatselijke voetbal vereniging van één van de medewerkers mochten we gebruik maken van de sportkantine én van de voetbalvelden in Borne om de vlieger op te laten. Aan het begin van de middag kwamen wij na even zoeken aan op de gewenste locatie. Gelukkig werkte het weer ook mee en konden we buiten op het terras alles klaar leggen voor de workshop. Al gauw kwamen de deelnemers aan en zij zochten een plekje in het zonnetje op het terras. Nadat iedereen zijn/haar drankje op had hebben wij een korte briefing gegeven van het programma voor deze middag.

De workshop zelf:

Bedrijfsuitje Megavlieger bouwen in Twente.

Op verzoek hebben wij de groepjes ingedeeld zodat iedereen met mensen samen werkte waar ze normaal gesproken niet zo vaak mee samenwerken. Dit werd alom gewaardeerd en al gauw waren alle teams druk bezig om hun onderdeel te bouwen. Hiervoor hadden wij uiteraard een bouwtekening geleverd. Na een uur en 15 minuten waren de meeste teams klaar en hebben we buiten alle onderdelen aan elkaar vast gemaakt. Op deze manier ontstond er een hele grote Megavlieger in de kleuren groen en wit.

Nadat we de touwtjes allemaal vast hadden gemaakt hebben we de Megavlieger naar het sportveld gebracht. Eerst nog even snel een groepsfoto van het hele team en daarna mocht ie de lucht in. Twee man trokken de vlieger onder luid applaus omhoog en zodra deze boven de bomen uitkwam pakte deze goed wind en bleef de vlieger ook mooi in de lucht staan. Uiteraard wilde iedereen even voelen hoe de hard die vlieger nu eigenlijk trok en daarover waren de meeste mensen verbaasd. Zo’n grote Megavlieger trekt namelijk best wel hard als het een beetje waait!

Na een half uurtje hebben we alles opgeruimd. Bij de kantine was ondertussen een mobiele patatkraam neergezet en al gauw zat iedereen te smullen van een heerlijk patatje met wat lekkers.
Zo kwam ook deze dag tot een mooi einde in het avond zonnetje.

Bekijk hieronder enkele foto’s van de workshop Megavlieger bouwen in Twente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ja ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen!
* indicates required field