Vergaderbreak vliegertrein maken

Vergaderbreak

Een organisatie heeft een meerdaagse conferentie in het Postillion hotel bij Strand Nulde in Putten. Take Off is gevraagd om een leuke vergaderbreak in te zetten zodat de deelnemers even frisse lucht kunnen happen om vervolgens weer met goede energie verder te gaan met de doelstellingen van de conferentie. In de namiddag hebben we een interactieve workshop waarbij de deelnemers in kleine groepjes samenwerken om een eigen teamvlieger te maken. Uiteraard moeten alle vliegers ook een beetje “opgeleukt” worden. Aan de hand van een stappenplan bouwen de deelnemers in slechts 1,5 uur tijd de teamvliegers en daarna is het tijd voor het diner.
De volgende dag heeft de hele groep weer diverse sessies en in de middag hebben we een vergaderbreak ingelast om even uit te waaien op het strand. Als ze naar buiten gaan neemt ieder team zijn vlieger mee die ze de dag ervoor gebouwd hebben. Op het strand worden deze vliegers op een speciale manier aan één hele lange lijn vastgemaakt zodat alle vliegers straks achter elkaar als een treintje in de lucht staan. Hier komt ook de naam “Vliegertrein” vandaan. Het oplaten van deze vliegertrein vergt wel enige samenwerking en goede communicatie. Na een korte briefing over de veiligheid en de do’s en de dont’s wordt de vliegertrein gelanceerd. Hoe meer vliegers er in de lucht komen te staan hoe groter de trekkracht is die de trein levert. Er staat een windkracht die varieert tussen de 3 – 6 Bft dus in de windvlagen komt er behoorlijk wat kracht op de hoofdlijn te staan. Nadat iedereen zich verbaast heeft over de trekkracht die deze vliegers leveren maken we een groepsfoto waarna de vliegertrein weer naar beneden gehaald moet worden. Ook daarvoor hebben we een mannetje of 10 nodig en een kwartiertje later gaat de hele groep weer met een frisse neus en lekker uitgewaaid richting de conferentiezaal.
Dit was een zeer geslaagde vergaderbreak waarna iedereen weer met goede energie kon beginnen aan het middagprogramma.

Vergaderbreak waarbij de deelnemers in korte tijd een echte vliegertrein bouwen én vliegen! Erg leuk als vergaderbreak of energizer!